Tar helt av her, litt om trening også!

Jada, jeg er skikkelig gæern i dag, fra å ikke ha blogget på lenge, så får dere altså to blogger på en dag. Nå er det egentlig bare tull at jeg ikke har blogget på lenge da, for jeg har blogget et par ganger i september, selv om blogtown har nektet å vise de frem (jeg har ikke sett de, ihvertfall). Nå er det jo noen uker siden vi begynte på kurs, vi er vel straks ferdig om jeg ikke husker helt feil, men vi fikk ihvertfall lekse første kurskvelden, vi skulle skrive litt om hva vi ville jobbe med iløpet av kurset, og i et anfall av overflinkhet, så lagde jeg dette skjemaet:

Lekse kurs høsten 2010

Øvelse Hvordan ligger vi an Hvordan skal det trenes fremover
Fellesdekk med skjult fører Aner ikke hvordan vi ligger an før vi får testa det i en konkurransesetting med hunder hun ikke kjenner..
 • Trene dekk i alle settinger
 • Trene på at dekk er dekk med albuene i bakken
 • Trene fellesdekk 😉
Fri ved fot Føles bra om dagen, men syns det er vanskelig å si fra den kanten jeg ser henne 😉
 • Trene fvf med kommandering og forstyrrelser
Dekk under marsj Litt treg i neddekken, om hun dekker og ikke står vel og merke..
 • Trene på kjappere neddekker
 • Trene på at dekk er dekk med albuene i bakken
Innkalling fra sitt m/stå Påbegynt, og siden Nora har en så flink fører, så kan hun stå når hun er et par meter fra føreren – sånn er det når man legger til seg dumme vaner..
 • Variasjon, både i når kommandoen kommer, og om det er innkalling med stå
 • Kanskje prøve ut et håndtegn?
Stå under marsj Den samme føreren som over har nok slurvet litt i hva man får lov til på denne øvelsen, for her har vi både tripping og at hun snur seg mot meg når jeg kommer inn bakfra..
 • Gi føreren et klaps i bakhodet og be henne om å skjerpe seg?
 • Gå tilbake i treninga og passe på at hun faktisk stopper når hun får beskjed om det, og at hun skal stå sånn til hun får beskjed om annet..
Apportering Fin fart ut og inn, men støting på apportbukken og en tendens til å ville slippe den så fort jeg tar etter den..
 • Trene apport uten å kaste
 • Trene på å holde selv om jeg tar på apportbukken
Fritt hopp over hinder m/sitt Veldig bra øvelse OM hun ikke setter seg skeivt på andre siden, for om hun setter seg skeivt løper hun heller på siden..
 • Variere om belønninga kommer etter at hun har satt seg eller om hun må hoppe tilbake
 • Variere om mellom å sende over og sette henne på andre siden av hinderet
Fremadsending m/stå Løper ut, men er ikke sikker på om hun veit at ”ut” er til kjegla eller ballen som ligger bak. Må legge på stå-kommando ved kjegla..
 • Sende Nora til Håkon og Sindre 😛
 • Variere belønning mellom å legge ball bak kjegla og å kaste den til henne når hun står der ute
 • Legge på stå-kommando før ballen kastes
 • Legge inn innkalling når hun har lært de to andre kommandoene
Avstandskommando Har stort sett fine momenter, men kan være litt treg både opp i sitt og ned i dekk igjen
 • Mengdetrening
 • Begynne å trene på avslutninga av øvelsen også 😉

Siden vi nå – som nevnt – snart er ferdige, så burde jeg antageligvis skrive hvordan det har gått også? hehe

Øvelse Hvordan lå vi an Status nå
Fellesdekk med skjult fører Aner ikke hvordan vi ligger an før vi får testa det i en konkurransesetting med hunder hun ikke kjenner.. Aner fortsatt ikke hvordan vi ligger an her, vi har jo ikke starta enda 😉 Med fare for å jinxe det, så er dog magefølelsen god – jeg veit ikke helt hvorfor, antageligvis fordi jeg står i skjul og ikke kan se om hun har høye albuer eller marker seg *ler*
Fri ved fot Føles bra om dagen, men syns det er vanskelig å si fra den kanten jeg ser henne 😉 Vi har ikke vært så flinke til å trene på dette, vi har nok vært litt eplekjekke og tenkt at den ser fin ut, for nå føles den litt travel og hektisk ut igjen. Vi får vel trene litt sakte marsj igjen og se om man kan få kontroll igjen? *sukk*
Dekk under marsj Litt treg i neddekken, om hun dekker og ikke står vel og merke.. Her har vi vel stort sett kontroll nå, hun dekker kjapt – tror jeg. Jeg prøver å ikke snu meg og se på henne, og vi hørte ikke noe når vi trente med instruktøren på søndag *ler*
Innkalling fra sitt m/stå Påbegynt, og siden Nora har en så flink fører, så kan hun stå når hun er et par meter fra føreren – sånn er det når man legger til seg dumme vaner.. Dette begynner å se bra ut, i den grad man kan kalle en halvferdig øvelse bra? Hun kunne nok hatt et kjappere stå-moment, men jeg tror kanskje jeg forventer det bare fordi at jeg veit at hun er kjapp?
Stå under marsj Den samme føreren som over har nok slurvet litt i hva man får lov til på denne øvelsen, for her har vi både tripping og at hun snur seg mot meg når jeg kommer inn bakfra.. Om jeg ikke husker feil, så skal man ta med hunden på denne øvelsen, og der har hun vel en tendens til å tjuvstarte. Om jeg skal gå inntil og ha henne inn på plass, så tjuvstarter hun der og, hun setter seg nemlig når jeg går inntil. Så da er det vel bare å jobbe videre da?
Apportering Fin fart ut og inn, men støting på apportbukken og en tendens til å ville slippe den så fort jeg tar etter den.. Samme som før, bare litt mindre av det, bare for å være vanskelig.. hehe – Jobber videre med dette også..
Fritt hopp over hinder m/sitt Veldig bra øvelse OM hun ikke setter seg skeivt på andre siden, for om hun setter seg skeivt løper hun heller på siden.. Nå har vi vel ikke sett så mye til skeive sitter på andre siden i det siste, så da er vel øvelsen bra da? 😉
Fremadsending m/stå Løper ut, men er ikke sikker på om hun veit at ”ut” er til kjegla eller ballen som ligger bak. Må legge på stå-kommando ved kjegla.. Har helt klart lært at «ut» er til kjegla. Har også lagt på en stå-kommando, OG har til og med begynt å kalle henne inn nå og da.. Dæven steike, liksom *ler*
Avstandskommando Har stort sett fine momenter, men kan være litt treg både opp i sitt og ned i dekk igjen Er det ikke det ene, så er det det andre, sant? Er ikke så treg i momentene lenger, men har selvsagt fått litt kryping på dekk fra sitt. Prøvde å feile henne for det, og da kunne hun selvsagt ikke «sitt» lenger *himle* Har fått tilbake sitt-momentet, men har fortsatt litt kryp på dekk fra sitt.. Og den øvelsen som var så fin 😦

Og sånn i tilfelle Ann-Merethe skulle få snusen i at jeg blogger igjen – nei, jeg mener ikke at hun ikke kan noen ting, jeg mener bare at vi kan gjøre øvelsene bedre enn vi gjør i dag 😛 *ler*

2 tanker på “Tar helt av her, litt om trening også!

 1. Nå står ikke Væ’la til påske altså – TO blogger på en dag ? Jeg likte spesielt dette: •Gi føreren et klaps i bakhodet og be henne om å skjerpe seg 😀 !

  Kanskje dere burde trene med oss i morra ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s