Oppsummering av 2012 og planer for 2013

Jeg tror noen prøvde å hinte til på facebook at de ikke var helt fornøyde med wordpress sin oppsummering av 2012 her, så da får jeg vel skrive litt sjøl da *sukk* 😛 Da er det vel greiest å begynne med januar da, som ikke var en spesielt trivelig måned for meg, må jeg innrømme. Jeg bestilte jo time til avlivning av Dina ganske tidlig, så var det jo å gå og vente og vite den halvannen uka at nå var det snart for seint, også var det den overraskende – for meg – store reaksjonen når hun ble borte. Og ikke misforstå, jeg visste at jeg er glad i henne, men som jeg har skrevet før.. Jeg er egentlig ganske kynisk når det kommer til sånt. Det ligger i kortene at vi ikke får beholde de så lenge som vi ønsker, det er prisen vi betaler for å få ha de i livene våre, på en måte, og jeg har vært lei meg hver gang jeg har måtte avlive en hund, men ikke sånn som dette. Det er fortsatt leit, og jeg sliter fortsatt med å snakke om det, så det tror jeg ikke at jeg skal nå heller. Men hun er fortsatt savnet, Dronningen..

Arkivfoto 😛 På en playdate med Merete oktober 2010

Februar fulgte opp, da Carina og jeg hadde bestemt at det var nok for Nik. Nå bodde ikke Nik hos meg, hun var Carinas hund, men det var bittert på så mange plan å måtte avlive Nik. For det første så var det noen drømmer og forventninger forbundet med kjøpet av Nik, hun skulle bli stammor i groenendael-oppdrettet mitt hun, og inntil hun ble halt, så var det lite som tydet på at hun ikke ville passet til det. Mentalt var hun ei våken, aktiv, arbeidslysten og positiv frøken, og jeg syns ikke hun så så gæern ut eksteriørt heller. For det andre så er det utrolig leit når en så ung hund blir så dårlig at hun må avlives før hun rekker å bli 1 år gammel – særlig når hun er så bra som hun var ellers. Som sagt.. Bittert på så mange plan..

Februar var ikke bare dritt, for den 11 februar ble Leah født på kennel Se Upp i Uppsala, Sverige. Camilla og jeg satt og fulgte med på facebook hele kvelden, krysset fingrene for flere tisper, og forbannet meg selv over å ikke ha spurt hvor mange Malin hadde på tispe-liste. Det var nesten så jeg ikke turte å sende mail og spørre om en av de to frøknene kunne få flytte til oss, men når jeg gjorde OG fikk positivt svar (jeg syns jo at folk burde ønske å selge meg valp, men det er jo ikke sikkert at alle mener det samme som meg, liksom *ler*), så var det fest og jubel i stua 😀 Så begynte vi å vente på at frøkna skulle bli gammel nok, først til å besøkes, så til å hentes.

Første besøket var i mars, og med oss (Camilla og meg) på turen var Carina og Karoline. Jeg tror samtlige av oss forelsket oss i små krøllebølle-valper, Täppas, Manta og Studsa ❤ Da ble det også bestemt at det var frk. Lila som skulle bli Leah, og det var vi veldig glade for, Camilla og jeg hadde vært avstandsforelsket i frøkna Malin beskrev sånn for snart et år siden:
Lila
Den större av tikarna, och även aningens större än en del av hanarna. Rejäl kropp och lite lägre ben, hon har ett väldigt fint klassiskt mellanpudelhuvud med morfars haka ;)  Hon vet vad hon vill och är inte sen att tala om det. Det morras, bufflas och är väldigt väldigt “såhär ska detta göras annars…”. Ligger allt som oftast på något syskon och sliter i diverse kroppsdelar. Med samma entusiasm tar hon sig an nyheter – full fart rakt in i grejer, inte mycket tid för eftertanke där inte. Hon bär gärna på leksaker och är en fena på att bita i hälsenor. Nya sängen slängde hon sig över, snurrade runt i den och morrade för att sedan flyga ut och anfalla mina fötter sekunden senare. Lila är den som somnar sist, hon håller låda längst och när alla lagt sig för att sova är hon uppe en stund till för att sedan gå och lägga sig överst med ett litet knorr.

Hun er forsåvidt sånn fortsatt, Leah *ler* Real kropp med litt lavere ben enn pudler flest, med et veldig fint klassisk puddelhode. Hun veit hva hun vil, hun prater mer enn gjerne om ting, og hun bærer på alt som kan lekes med, og napper deg gjerne i anklene om muligheten byr seg. Fortsatt nysgjerrig, fortsatt aktiv, og ligger øverst i sofaen *ler*

I mars begynte formen min å bli dårligere igjen også, ser jeg når jeg blar igjennom bloggen fra i fjor. Den er fortsatt det. Jeg sluttet etterhvert på praksisplassen jeg hadde på NKK, så var det noen måneders pause før jeg fikk praksisplass på en barneskole, og der var jeg sånn ca i en måned eller noe sånt, før formen var for dårlig til å være der også. Så nå har jeg offisielt gitt opp å komme ut i jobb igjen. Blir spennende å høre hva NAV har å si om det..

Men ihvertfall.. April kom, og vi tok nok en tur til Uppsala og Malin, denne gangen for å hente Leah. Denne gangen var Merete med som støttekontakt, kartleser og fotograf 😉 Det er en lang tur til Uppsala, 52 mil en vei i følge google maps, men på vei hjem hadde vi med oss denne:

Leah, 8 uker, på vei til Norge ❤

Så det var vel verdt det 😀

I mai var det konfirmasjonen til Camilla, mamma og pappa inviterte, Merete var nok en gang på plass for å hjelpe til og for å fotografere, og dagen var fin – tusen takk, alle sammen. Siden bilder sier mer enn tusen ord, såååå:

Camilla og Leah dagen før dagen 😉

Camilla og Leah på Dagen 😉

Festbordet 😉

Maten *nam*

Merete fikk den utakknemlige oppgaven å ta et bilde av oss tre sammen der vi så sånn noenlunde seriøse og ålreite ut.. Dette ble det beste av de *ler*

I juni var jeg barnevakt-tante for en liten boston terrier-gutt som egentlig het Black Indian’s Gentleman, men som vi bare kalte for lille-tjukken eller Anders. Det var hyggelig besøk, vi rakk å bli veldig glad i ham, og det var litt trist når han endelig fikk sin egen eier og flytta til Bergen.

Lille-tjukken ❤

Nora fylte også 4 år i juni, så da er hun vel sånn der voksen nå, da? hehe
Ja, også var Camilla og Leah på valpekurs hos Kruttlappen Hundeskole, mens jeg var utskremt sjåfør og fotograf.

Fin kontakt med lille krøllebølla ❤

Disse var ikke på valpekurs altså, de bodde i nærheten de 😉

I juli var jeg barnevakt-tante for Jippi. Jippi er ei basenji-frøken fra kennel Kingwana, og siden jeg har vært fascinert av basenji en stund, så passet det fint å være barnevakt ei ukes tid 😉

Nora, Leah og Jippi første gang de møttes – de gikk bra overens, frøknene 😉

Jeg er fortsatt fascinert av basenji, og Jippi er virkelig ei artig lita frøken, men jeg kom vel frem til i løpet av uka hun var her, at jeg foretrakk hunder som var litt mer opptatt av hva jeg mener om ting enn hva basenjiene er *ler*

I juli begynte det vel også å gå opp for meg at denne soppen Nora har hatt siden januar, ikke bare er et sopputbrudd, men antageligvis et symptom på allergi. Vi har siden den gang prøvd og feilet litt. Kortison f.eks, stiller ikke kløen til Nora. Tørrfôr forverrer kløen hennes. Hun fungerer aller best på Vom&Hundemat nr 25 (den med laks). Vi har stort sett kontroll på kløa, selv om den glipper litt en gang i blant og blir verre (sånn som nå, i skrivende stund, nå har hun sopp i ørene i tillegg til på beina og i rompa). Friske hunder er oppskrytte greier..

I august så ble krøllebølla 6 mnd gammel, og debuterte som vannhund 😉

Ingen tvil om at det er en vannapporterende hund, liksom 😛

Er visst vannapporterende denne også, selv om hun ikke ser sånn ut 😉 Her ser dere forøvrig et av symptomene hennes – en pelsløs flekk rundt øyet..

August var måneden for debuter for krøllebølla, hun var også på sitt første valpeshow, Merete og jeg kombinerte årets jentetur til belgerspesial og valpeshow med et besøk til Malin – og er Leah med, så er Camilla med også 😉 Turen starta med litt dramatikk da, for Leah hadde klart å stikke seg på noe (jeg gjetter veps) og så sånn ut to dager før vi skulle dra:

En noe opphovnet krøllebølle 😦

Dette var på onsdagen. Hevelsen gikk heldigvis kjapt ned igjen med en akuttdose kortison, men natt til avreisedagen, var krøllebølla i dårlig form igjen, og kastet opp halve natta. Om morran var hun selvsagt i like fin form som hun pleide igjen, men for sikkerhets skyld tok vi en tur innom veterinæren for en sjekk, og fikk grønt lys til å dra med oss vesla på langtur. Stakkars Malin *ler* Vi kom seint på kvelden, mye seinere enn vi hadde tenkt fordi vi måtte vente på veterinærtime, med en valp som ikke hadde blitt klippet på noen måneder, og den valpen gror pels som om hun fikk betalt for det.. Det ble noen timer med klipping på Malin, Camilla og Leah.. Men, vi syns det var verdt det, for vesla ble BIR (hun var rett nok den eneste mellompuddelen der, meeen), med en fin kritikk! Og, det var veldig morsomt å se Camilla og Leah i ringen, de er flinke, småjentene våre:

Kritikken var som følger: ”6 mån feminint huvud och uttryck. Vackra ögon, välburna öron, vacker överlinje, välburen svans, tillräckligt förbröst för åldern, bra vinklar fram och bak. Rör sig med ett gott påskjut bak, päls i kommande av bra kvalitet. Trevligt temperament. Välpresenterad.”

Hvem skulle trodd det, med den oppkjøringa, liksom? 😀

I august ble det konstatert at Chrysleren var syk også, men vi ble klarert til å dra på langtur fra høyeste hold (dvs pappaen min 😉 ), og den hompet og gikk både til og fra Uppsala den, selv om den syns det var skrekkelig slitsomt med forbikjøringer og lange bakker og sånt.. Og det var jo flaks at turen var i begynnelsen av august, for i slutten av august (den 29, for å være helt presis) så døde trofaste Chrysleren med et smell.. Måtte hun hvile i fred, vi har hatt mange og lange turer sammen, hun og jeg ❤

I september ble det ny bil, nok en Chrysler Voyager, men med litt mer ekstrautstyr enn Chrysleren (hun het det), Fransoas (ja, hun heter det) har elektriske vinduer (det har jeg ønsket meg en stund) og cruisekontroll hun, og hun hadde plass til 7 mennesker før vi tok ut den ene tre-seteren – jeg foretrekker å ha plass til hundene mer enn mennesker 😛

Merete og jeg var også på en mini-jentetur, vi kjørte til Hønefoss for å hilse på en Noah-sønn, så til Vormsund for å hilse på Dina-sønnen Tjukken. Merete hadde som vanlig med kamera, såååå:

Nora er sånn passe forbanna på Tjukken, som stjeler ballen hennes rett foran nesa på henne *ler*

Det er god-vondt å hilse på Tjukken. Han er jo en supertrivelig gutt, men han er så lik mammaen sin..

I oktober var jeg ute i praksis igjen, det varte vel i 4 uker før jeg ga opp det prosjektet. Det er ganske fortvilende, for det er ikke først og fremst revmatismen som plager meg nå – eller, det er jo det, for denne utmattelsen jeg ikke klarer å komme over, er et av symptomene på MCTD’en. Det er også et symptom på D-vitaminmangel, som jeg også har slitt med i år, og man blir passe sliten av at man ikke får i seg nok mat og får nok søvn over tid. Men nå har jeg gitt opp, så hvis NAV lar meg (ja, jeg bekymrer meg for sånt), så blir det til at jeg søker om uføretrygd. Ingenting er som å bli fulltidsnavianer før man er 40..

I november var det Dogs4All, og vi meldte på Leah, som rakk å akkurat bli gammel nok til offisielle utstillinger 😉 Malin meldte på sin hannhund Rocky også, så hun kom og «hjalp» oss med pelsklippen (man kan vel kanskje ikke kalle det å hjelpe oss, når hun fikk hele jobben med den overgrodde krøllebølla? *ler*). Vi fikk pratet mye hund, Malin og jeg, mens «vi» (les: Malin) klippet og klippet og fønet og børsta Leah. Stakkars Malin! En gang skal vi være med deg på utstilling uten at du trenger å stå i flere timer å jobbe først, jeg lover! 😉

Debuten i de voksnes rekker, gikk veldig bra! Camilla stilte Leah selv denne gangen også, og selv om vi hadde et ørlite uhell med et bånd som røyk, og Leah var fast bestemt på at det var om å gjøre å leke trekkhund i ringen, så ble det excellent og nr 2 i klassen på vesla vår, også denne gangen med fin kritikk:

Utmerket proposjoner på velbygget tispe. Langt velmeislet neseparti. Velansatte ører. Mørke øyne. Komplett bitt. Sterk rygg, bra hals. Flate poter forab. Fin klipping. Normalt vinklet bakstell(?). Dyp svart pels. Strammere klipping. Rør seg noen ganger og får til på urmerket vis. Rør seg fjærende lett. Trivelig temperement.

Og helt objektivt sett, selvsagt, så syns jeg hun har et vakkert hode – både på innsiden og utsiden ❤

Sånn utover det, så har det vel ikke skjedd stort her. Det har vært jul, hvilket var koselig, og det har vært nyttår, som også var koselig.. Nora, lille rare Nora, sov seg gjennom rakettene i år, det her er når det smalt som verst her ute:

Nyttårsaften 2012

Og jeg ville ikke vært meg om jeg ikke tenkte og lurte på hvorfor hun er mer avslappet i år enn i fjor 😛 Forskjellen er Dina.. Så jeg går ut fra at Dina har hatt større reaksjon på lyd enn hva jeg har fått med meg.

Leah brydde seg ikke om raketter, sier Camilla (de feiret hos pappaen til Camilla), hun hadde ligget i sofaen og tygget på tyggebein (Leah altså, ikke Camilla 😛 ) hun. Hun hadde bjeffa en gang, men det var fordi Teo (hunden til faren til Camilla) hadde bjeffa.. Vi er glad for det! 😀

Nå skulle jeg egentlig hatt litt planer for 2013 også, men siden jeg allerede har skrevet over 2000 ord, så blir det ingen inngående greie 😛 Jeg har lovet Nora at vi skal trene og forhåpentligvis konkurrere i 2013, vi har jo hatt mer eller mindre totalfri i 2012. Planen er også å melde på en utstilling nå og da, i håp om å få det siste certet. Vi skal til Sverige og gå MH med Leah en gang til våren/sommeren, og hun skal vel også stilles ut litt, så sant hun får beholde pelsen (vi frykter den berømte tovealderen, den har jo nok pels å tove, den der). Camilla har lovet at de også skal trene i år, så alt ettersom hvordan det går, så blir det kanskje en konkurranse eller to på de også 😉 Sånn utover det, så skal jeg vel funksjonere på en og annen MH/FA i år også, samt være med og arrangere et stevne eller tre.. Er vi skikkelig gærne, så kan det til og med hende at vi går noen kurs! Woopwoop, liksom 😉

Da avslutter jeg, jeg.. Godt nytt år da, folkens 🙂

Krøllebølle og tervetrollet, jula 2012 (bildet er ærlig og redelig stjålet av Jeanette 😉 )

2 tanker på “Oppsummering av 2012 og planer for 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s